Ден на траур в Ловеч в памет на Феро…

0
ferario
-

Община Ловеч обяви 14 ноември за ден на траур. Повод за това е трагичната смърт на футболния треньор Ферарио Спасов. Специалистът прекара голяма част от живота си в Ловеч и изведе местния Литекс до титлата на България през 1999 г. и до Купата на България през 2001 г. Преди това той е носил и екипа на Осъм като футболист.

Ето какво обявиха от общината:

Днес, 14 ноември 2023 г. (вторник), за община Ловеч е Ден на траур в знак на съпричастност към трагичната смърт и в памет на загиналия в тежко пътно-транспортно произшествие Ферарио Спасов. Това става ясно от заповед на кмета на Община Ловеч Страцимир Петков, издадена в първия му работен ден – 13 ноември.

По този повод националният и общинският флаг на всички общински сгради и обществени места ще бъдат свалени наполовина.

Заповедта отменя провеждането на всички публични мероприятия и забранява провеждането на тържества и радостни ритуали в траурния ден.

Заповедта е на основание чл. 44, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и по повод трагичната смърт на Ферарио Спасов. Тя се свежда до знанието на населението на община Ловеч, на кметовете и кметските наместници на населени места в общината, на ръководителите на учреждения и институции, собственици и управители на търговски обекти – за сведение и изпълнение, чрез публикуване на интернет страницата на общината.

Припомняме, че известният футболен треньор загина на 11 ноември вечерта в катастрофа край Велико Търново на път към град Ловеч.

Свързаха смъртта на Феро с прокоба около 30-ата титла на ЦСКА

loading...
#
предишна статияКлуб от Пиринско към Боби Михайлов:Елате при нас,нямаме уиски,но имаме хубава керацуда!!
Следваща статияКметът на Кърджали: Това ще бъде историческо! Изразихме желание да помогнем на българския футбол, за да не изпада в тежка ситуация