Дългоочаквано завръщане! Петев отново на „Герена“, 10 години след събличането

0
ivailo petev
Снимка: ludogorets.com
-

Днес Ивайло Петев се завръща на „Герена“, след като последното му идване там беше съпътствано от един от най-унизителните моменти в живота му. Става дума, разбира се, за събличането му от група привърженици на Левски, които бяха недоволни от неговото назначение за треньор на „сините“. На 8 октомври 2013 година Петев бе опозорен от ултрасите, които свалиха пред очите на куп журналисти горнището на анцуга му и фланелката под него. Всичко това стана преди да започне пресконференцията, на която той трябваше да бъде обявен като новия треньор на Левски. Това се случи и пред очите на сегашния собственик и тогавашен директор Наско Сираков, който не успя да го защити по никакъв начин.

След събитията Сираков напусна клуба и каза, че кракът му повече няма да стъпи на „Герена“. Вместо Петев бе назначен на пожар Антони Здравков. Тогава, след събитията с Петев, предстоеше дерби срещу ЦСКА. То бе загубено тежко с 0:3. Петев пък пое към чужбина след тези събития и в следващите 10 години работи в Кипър, Хърватия, Полша и Саудитска Арабия, а беше национален селекционер на България и Босна и Херцеговина. Завърна се в родното първенство през март тази година, като гостуването на Лудогорец на „Герена“ вече бе отминало. Той срещна веднъж „сините“ – в плейофите в края на миналия сезон, а „орлите“ победиха с 3:2 в Разград.

Освен събличането, Петев има и други лоши спомени от идванията си на „Герена“. След края на полуфинала реванш за Купата на България през 2001 година (1:0 за Левски, но общ резултат 4:1 за Литекс), настана масово меле, в което играчи на „оранжевите“, сред които и Петев, бяха налагани от футболисти в синьо.

Остава да видим ще има ли драма за Петев и днес, на терена ли ще бъде, или извън него и с какви емоции този път той ще си тръгне от „Герена“./ „Мач Телеграф“