Далас полудяха, дадоха първи избор в драфта за Амари Купър!?!

0
00752173

Ден след глупавата загуба от Вашингтон, лишила ги от шанса да излязат начело в НФК Изток, Далас (3-4) „решиха” проблема пазарувайки. „Каубоите” взеха от Оуклънд (1-6) силно подозрителния откъм продукция през последните два сезона уайд рисийвър Амари Купър. Но не толкова сделката (б.а. – Далас имат осем уловени тъчдауна за седем мача) е смайваща, колкото цената.

Собственикът и генерален мениджър на петкратните шампиони Джери Джоунс прати на Оуклънд правото на избор в първия кръг на драфта догодина. Срещу което получи играч, опитващ да покрие изискванията на протокола след мозъчно сътресение, с 22 овладяни паса за шест мача, грандиозните 280 ярда и цял един тъчдаун. И то при положение, че друг явен кандидат за Купър така и нямаше.

С получената селекция Оуклънд имат вече цели три в първи кръг за догодина. Освен своята, която по всичко личи ще е сред първите през април, „нашествениците” притежават и тази на Чикаго, получена след сделката за Халил Мак миналия месец.

А според слуховете НЙ Джайънтс от седмица ухажват Оуклънд с идеята да вземат куотърбека Дерек Кар и да го направят наследник на отиващия към пенсия Илай Менинг. Проблемът пред сделката е, че „гигантите” не искат да дадат избора си в първия кръг догодина, защото се предполага, че ще е доста ранен. Но са готови да се разделят със селекцията си в първия ден през 2020 г.
Трансферният пазар в НФЛ тази година затваря на 30 октомври в 23.00 ч. българско време.