Да видиш ти! Журналист ядоса Гонзо и той си тръгна от семинар!

0
-
-

Техническият директор на БФС Георги Иванов взе участие в Информационния ден “Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности”. След това Гонзо говори и за проблемите в българския футбол.

“Смятам, че проблем в българския футбол са многото школи, които се създават. Превръща се в едно печалбарство. Всяка школа, която се създава, е да взима по-голям брой деца, които да плащат такси. Ние ще вземем мерки – ще направим така, че да има по 25 деца, за да може да се даде адекватна подготовка и обучение на тези футболисти. А в момента тази масовост, която са направили, те превръщат дори професионалните клубове в масови.

Най-важното нещо е да има желание. По времето на комунизма, когато аз съм израсъл, имаше по-лоши условия, но съзвахме повече футболисти. А сега има толкова много школи, условията са по-добри, а нямаме резултати. Първо е важно е желанието, а след това да имаме добри специалисти, които да обучават тези деца, защото и това е голям проблем за България – липсата на качествени треньори. Затова произвеждаме и такива футболисти”, каза Иванов.

След това легендата на Левски се ядоса на журналист, който започна да го засипва с въпроси без да му даде възможност да им отговори, и си тръгна.