Д-р Симеонов: Въобще не ме интересува какво е казал Ковачев! Не се занимавам с футбол от 30 септември и нямам желание

0
detski turnir 38

Бившият президент на Дунав Русе д-р Симеон Симеонов заяви пред „Тема Спорт“, че няма желание да коментира изказване на бившия капитан на тима Мартин Ковачев. Пред в. „Утро“ бранителят съсипа от критики доскорошния си работодател. На старта на подготовката стана ясно, че Ковачев няма да бъде повече част от драконите. Защитникът претендира за неполучени заплати и некоректно отношение от Симеонов.

„Не, не искам да казвам нищо. Не се занимавам с футбол от 30 септември. Благодаря ви за вниманието. Въобще не знам какво е казал и да бъда честен, въобще не ме интересува. Наистина не се занимавам с футбол и нямам желание“, лаконичен бе Симеонов.

Отношение по напускането на Ковачев взе и старши треньорът на Дунав Людмил Киров.

„С Мартин сме приятели и го уважавам много. Всеки има право на избор. Бях му казал, че през пролетта ще играе по-рядко. Той е много добър защитник, но вече не е първа младост. Не е и толкова бърз. Знам от личен опит, че когато годинките понатежат, всяка грешка на по-опитен футболист се гледа под лупа и се коментира от особен ъгъл. Аз се разделих с него с добри чувства и му желая успех в новия отбор“, каза наставникът на русенци.

Доскорошният капитан на драконите Мартин Ковачев премина в македонския Македония ГП, където старши треньор е добре познатият у нас Наджи Шенсой. Той премина като свободен агент, след като се оказа ненужен при небесносините.

Вчера стана ясно, че бразилският вратар на Кюстендил Хуго Гамейро ще пристигне в България и ще се присъедини към новия си отбор Дунав на 13 януари (понеделник).