Чутовен скандал! Обвиниха шеф на БФС, че е взел пари за манипулиране на мач

0

Президентът на третодивизионния Марица – Христо Христов, направи скандални разкрития. Той заяви, че преди 2 години е платил на член на Изпълкома на БФС, за да бъде манипулиран мач. Христов даде пресконференция, на която наред с признанието потвърди че ще се кандидатира за президент на централата. Конгресът ще се проведе на 11 декември.

„Когато бяхме част от Б група, дадох пари в брой на член на Изпълкома, за да манипулираме футболен резултат. Името на човека ще кажа на конгреса на БФС. Това е много важно. Не се страхувам. Дадох му пари в брой, за да се манипулира…. Пари се дават, за да се манипулира мач. Ще ви кажа всичко на конгреса. Готов съм да понеса отговорност. Има практика за манипулиране на мачове. Виждате какви решения се взеха през последните няколко месеца. Ако се направи анализ на решенията на БФС, ще видите, че в тях няма никаква логика. Аз лично съм дал пари в брой. Приеха ги на 200 процента. Сумата беше дребна“, заяви Христов.

„Сумата не беше много голяма. Човекът няколко дни след мача ми я върна. Това не е най-важното. Не завърши точно мачът, както трябваше. Аз поисках парите. Механизмът е това, че човекът си предложи услугите. Какъв е механизмът, че Своге влезе в Б група? Какво да кажа, когато съобщя на прокуратурата? Аз съм ги дал и си признавам, но нямам документ, че съм го направил, нямам документ и че той ги е получил. Говорим за дребни суми – от 5 до 20 хиляди лева“, каза Христов. Месец преди конгреса той ще обяви и пълната си програмата. Всеки може да се кандидатира за президент на централата до 2 седмици преди избора, който е на 11 декември.

loading...