Чутовен скандал: Футболисти пребиха съдия на мач у нас!

0
-
-

Дисциплинарната комисия на Областния съвет на БФС в Плевен наказа двама футболни хулигани с лишаване от състезателни права за по една година заради агресия, прераснала във физическа саморазправа по време на мач в регионалните групи. Инцидентите са станали по време на мача от Б областна група-Изток на Плевенска област между съставите на ФК Обнова и Чавдар (Бръшляница), като трима души са атакували съдията, недоволни от неговото решение. Двамата по-агресивни побойници са наказани за по 1 година, а третият, който само го е блъскал с ръце, няма да рита по терените 6 мача от новия сезон.

Мачът се оказа своеобразно дерби за 1-ото място в групата, което дава право на участие в по-горната А областна група от следващата година. В 80-ата минута на мача при резултат 1:0 в полза на ФК“Обнова-2022″ е отсъден 11-метров наказателен удар в полза на ФК Обнова-2022. Следва бурен протест от състезателите на ФК“Чавдар-1920″ (Бръшляница). Нанесени са удари на главния съдия в главата и тялото с юмруци и ритници от състезатели на Чавдар-1920 (Бръшляница). Поради създалата се обстановка при която е застрашено здравето и сигурността на длъжностните лица и няма условия футболната среща да продължи, същата е прекратена. На основание чл.24 ал.9 от наредбата на БФС,се присъжда служебна загуба при резултат 4:0 в полза на ФК“Обнова-2022″.

Въпросните провинения бяха разгледани от ОС на БФС-Плевен, след което бяха прочетени и допълнителните доклади. По доклад на длъжностните лица и взе следните решения:

Наказва: Николай Георгиев Иванов от отбора на ФК“Чавдар-1920″ – Бръшляница за нанесени удари в главата на гл.съдия със спиране на състезателни права за срок от 1/една /година на основание чл.25 от Дисциплинарния правилник на БФС.

Наказва: Цветан Христов Нинов от обора на ФК“Чавдар-1920″ – Бръшляница за нанесен удар в тялото на гл.съдия със спиране на състезателни права за срок от 1/една /година на основание чл.25 от Дисциплинарния правилник на БФС.

Наказва: Емил Илиев Трифонов от отбора на ФК“Чавдар-1920″ – Бръшляница за блъскане на гл.съдия със спиране на състезателни права за срок от 6/шест/ срещи по чл.23 ал.2 буква „Д“ от Дисциплинарния правилник на БФС.

loading...