„Червено“ дуо е във вихъра си

0
tobias hainc diukens nazon
Снимка: cska.bg

ЦСКА-София надигра убедително и победи с 2:0 ЦСКА 1948 в неделя вечер, а заглавията на всички информационни агенции бяха окупирани от имената на двама футболисти в състава на Нестор Ел Маестро. Напълно заслужено похвалите събраха Дюкенс Назон, отбелязал и двете попадения в срещата, и Тобиас Хайнц, който беше въвлечен в почти всички интересни ситуации пред вратата на Даниел Наумов, а те не бяха една и две.

В пореден двубой норвежецът беше буквално навсякъде. На левия, на десния фланг, в центъра на терена. На няколко пъти дори се предложи на централните защитници при изнасянето на топката, раздаваше пасове, центрирания, шутираше от дистанция, от движение, без подготовка, от пряк свободен удар… Истински буреносен скандинавски вятър, довел до бедствия за защитата на съперника.

И когато гостите от Бистрица си мислеха, че ще се разминат с пораженията от норвежкия тайфун, бяха залети от хаитянско цунами, предизвикано от него. Хайнц за пореден път показа високия си футболен интелект и предугади потенциална грешка на Рапнуи, позиционира се на правилното място, за да се възползва от нея, преодоля Наумов и сервира топката на Назон, който също беше точно там, където трябваше, и откри.

Това далеч не беше първото добро отиграване на хаитянския нападател, който за втори път през тази година вкарва в 4 поредни двубоя. Срещу ЦСКА 1948 той показа нетипично за себе си влагане в пресиращите действия, а трябва да се отбележи и че се намира в най-доброто си физическо състояние, откакто пристигна на „Армията“ през миналото лято. Той продължава да се възползва много умело от качествата си, които го направиха втори голмайстор на елита през миналия сезон с 18 попадения. През настоящата кампания Дюкенс отново се движи в подобен график с 5 точни изстрела, като показва отлично позициониране и хищнически инстинкт в пеналта, а освен това умее и сам да си създава ситуации, като играе силно на малък периметър и притежава отработен удар. Хладнокръвен е, което се доказа и от втория му гол в събота, когато не се затрудни да преодолее Наумов, останал очи в очи с него, така както при предишното домакинство матира вратаря на Черно море в подобна ситуация.

Тобиас Хайнц единствен в ЦСКА-София показваше силна форма още от началото на сезона, а в последните 4 двубоя към него се присъедини и Назон. А най-добрата новина за Нестор Ел Маестро е, че двамата не само дърпат отбора напред, но го правят заедно и демонстрират отлично разбирателство помежду си. Неговите основи бяха поставени още през пролетта, като ЦСКА 1948 и тогава се опари от това, но в Бистрица. Те показаха перфектно взаимодействие, довело до победния гол на норвежеца, а оттогава насам продължават да надграждат върху партньорството си.

И Хайнц, и Назон могат да създават големи неприятности на противниците у нас, когато се намират във вихъра си, като са го доказвали вече неведнъж. А когато обединят усилията си, мощта на ЦСКА-София става наистина застрашителна. Задачата на Нестор Ел Маестро е да задържи максимално дълго силната форма на двете си звезди. Направи ли го, ще задържи и ЦСКА-София в борбата за титлата./ „Тема спорт“