Червенков: ЦСКА се доближи до представите на феновете! Зарядът срещу ЦСКА 1948 е много голям

0
-
-

Бившият треньор на ЦСКА – Ангел Червенков – сподели пред „Мач Телеграф“ впечатленията си от победата на ЦСКА-София над Берое с 3:0 в Стара Загора. Той посочи кое е било ключовото за спечелването на трите точки.

„Около втория месец от началото на сезона очаквам да има стабилизиране и подобрение в представянето на ЦСКА. В срещата с Берое „червените“ показаха съвсем различно лице. Имаше агресия, динамика и желание за победа. Момчетата показаха воля и заслужено стигнаха до трите точки. Това е добре, защото най-сетне привържениците видяха един ЦСКА, който се доближи до представите и очакванията им. Без съмнение „армейците“ заслужаваха победата и се видя, че когато са концентрирани и се влагат в мачовете, нещата се получават. На мен ми допадна, че още в самото начало влязоха добре в срещата. С нужната амбиция показаха от първата минута, че ще търсят само и единствено победа. Браво! Това е нещо съвсем друго. Когато имаш гол предимство, можеш да регулираш темпото и тактиката. Това е много важно във футбола. Тези моменти решават изхода на даден двубой. След отбелязването на първия гол нещата от психологическа гледна точка се успокоиха. ЦСКА се нуждаеше от победата. Без значение срещу кого. За да може да тръгне нагоре. Нещата се получиха както трябва. Видяхме и второто попадение, което беше много красиво. Майсторско изпълнение от страна на Тобиас Хайнц. Отборът игра задружно. Колективът беше на ниво. Берое има много плюсове и аргументи за едно добро представяне като цяло и в тази среща, и в първенството. Играха на свой терен и пред своя публика. Те показаха много класни игри, но този път характерът на ЦСКА, волята и майсторството надделяха“, започна Червенков.

„Сега предстои среща с ЦСКА 1948 след паузата. Зарядът е много голям. ЦСКА 1948 разполага с много силни футболисти и са много добре балансиран отбор. На всяка позиция разполагат с поне двама равностойни футболисти. Аз очаквам много завързан, мъжки и качествен двубой. Всеки ще иска да доминира в тази среща и ще иска да наложи волята си. Предстои да наблюдаваме доста интригуващи мачове. Дай Боже да е така и да се гледаме хубави игри, които да радват окото. Хората искат това, за да бъдат на стадиона“, продължи Червенков.

„Има детайли, които трябва да се изчистват в движение в ЦСКА, защото не всичко е гладко и изпипано. Има много време и треньорският щаб трябва да се труди доста в близките дни. Чака ги много работа, а сега има и прекъсване. Тези паузи са добре дошли, ако се прецени, че има нужда от корекции. Сега е момента да се правят. Ако резултатът срещу Берое беше негативен за ЦСКА, щеше да е трудно сега. Но резултатът е положителен и сега би следвало да има настроение в тима“, завърши той.

loading...