Черноморец атакува Втора лига със звездна селекция! Взима играли в чужбина, ЦСКА-София, Локо (Пд), Черно море, Берое и Славия (ВИДЕО)

0
-

Черноморец стяга звездна селекция за атака на Втора лига. Това разкри новият старши треньор на тима – Георги Чиликов. За момента договор с отбора е подписал бившият футболист на Локомотив (Пд), Берое, Славия, Етър и Волунтари – Венелин Филипов. Преговаря се още с ексиграчите на турския Едирнеспор и полския Висла Пулави – Цветан Филипов, на Дунав и Славия – Петър Патев, на Черно море и Хебър – Живко Петков, на ЦСКА-София и Арда – Стойчо Атанасов.

“Най-важната част са резултатите, но гаранция не мога да дам, защото не мога да знам с какви футболисти ще разполагаме. Имаме наченки. Благодаря на всички бургазлии, които засега са се отзовали да се върнат – Венко Филипов, Цецо Филипов, Петьо Патев, Живко Петков, Стойчо Атанасов. Не казвам, че са подписали, но има наченки. Венко и Цецо са първите, които се отзоваха. Наши момчета, бургазлии. Надявам се да отворят вратата и към други. Концентрирал съм се върху това да върна максимална част от бургазлии, които са извън Бургас. Имаме разговори с Дросев. Има някаква част, която е положително настроена към това, което ще направим. Има и хора, които за съжаление предпочитат по-горно ниво. Това си е тяхно право. Надявам се да убедим тези футболисти, защото без тях нищо не може да стане. Казвам им го и на тях – не поемете ли отговорността да се върнете и да помогнете на града си и отбора си, няма какво да се случи. Те са основната част, която да дърпа каруцата. С футболистите, които преценя, че ще останат от миналата година, надявам се да направим отбор, който да доминира. Не съм много запознат с тази група, тепърва ще видя за какво става въпрос. Тръгвам с надеждата, можем да променим във всяко отношение клуба. В утрешния ден да знам, че сме направили нещо положително, да има приятно чувство. Всеки мач оттук – нататък ще се играе за победа, това не подлежи на коментар. Имам чувство, че футболистите досега са играли у дома, а навън каквото стане. Това е въпрос на манталитет. Предупреждавам всички, че такъв филм няма. У дома или навън – ще са едни и същи. Ако не – ще седнат до мен. Никой не иска чудеса – докъдето са им възможностите.

Подготовката стартира на 26-и юни на стадион “Черноморец”. Голяма част ще премине в Долно езерово, където има доста добри условия. Трябва да направим конкурентноспособна група. За съжаление футболистите отвън, които исках най-много, предпочетоха да си останат където са. Това ме учуди много. Не приемам да искаш да си останеш в посредствеността. Смятайте за какви амбиции говорим. Хората не искат да идват в Бургас, което трябва да се промени. Това е и наша задача. Разговарях с над 20 играчи извън Бургас, от които 18 отказаха. И тук не говорим за финанси, а най-вероятно за характер. Необяснимо ми е, че футболист от град, който е голям колкото квартал на Бургас, не иска да играе в Черноморец. Това ме убива. Трябва отново да станем магнитът, който дори без големи средства, да привлича играчи. Ще опитаме с повече местни хора, които са закърмени в Бургас, знаят какво е Черноморец”, заяви Чиликов.

loading...
#
предишна статияАрсенал ще купи най-добрия асистент на Порто
Следваща статияФутболистите без договор с лагер в Брезник и 2 контроли