Черно море няма загуба на „Герена“ при Кабаков, а Левски винаги сменя треньора

0
levski cherno more velton
Снимка: levski.bg

Един от възловите мачове в кръга от Първата шестица – този между Левски и Черно море, беше поверен на Георги Кабаков. Любопитното е, че той за трети път ще свири сблъсък между двата отбора, като и двата досега бяха на „Герена“.

Още по-интересното е, че в тях Черно море не загуби. Също така и след двата мача Левски сменяше треньора си. В първия от тях – през лятото на 2018-а, смяната беше предизвестена и не бе извършена заради резултата в мача. От „Герена“ вече си бе тръгнал Делио Роси, а в двубоя срещу „моряците“ треньор бе Тодор Симов, който след срещата предаде щафетата на Славиша Стоянович. Двубоят завърши 2:2, като Левски изравни в последните секунди чрез Давиде Мариани.

Две години по-късно – през октомври 2020-а, „сините“ паднаха на „Герена“ от Черно море с 1:2, въпреки че водеха на почивката с 1:0. „Моряците“ дори направиха обрата с десет души, след като малко преди края на първата част Кабаков изгони Илиан Илиев-младши и вбеси баща му на треньорската скамейка на варненци. За Левски вкара Мартин Райнов, а за Черно море се разписаха Матиас Курьор и Васко Панайотов, като за победния гол на „моряците“ комична грешка в обраната на „сините“ направи Ивайло Найденов. След мача оставка хвърли треньорът на „сините“ Георги Тодоров.

Така, ако се вярва на традициите, Черно море не би трябвало да падне на „Герена“./ „Мач Телеграф“