Чаво: Това състояние не отива на Славия и Локо! Мачът ще е ключов за бъдещето на Бакеро

0

Легендарният футболист на Славия – Чавдар Цветков – ще бъде днес на трибуните на стадион „Александър Шаламанов“ за малкото столично дерби с Локомотив София. Интересното е, че след края на кариерата си над 15 години Чаво е директор на столичните железничари.

„Чака ни здрава битка. Малкото столично дерби е това. И двата отбора обаче не се намират в желаната форма и класиране. Започнаха слабо сезоните си. Мачът ще е ключов за бъдещето на треньора на Славия Хосе Мари Бакеро. Белите натрупаха много загуби – цели пет. Локо също не върви и там смениха вече наставника. Така че мачът ще е много важен и за двата отбора“, коментира пред „Тема Спорт“ Цветков.

„Данило Дончич го познавам много добре. Бях директор в Локомотив София, когато той играеше. После отиде в Малта. Не зная много за треньорските му качества. Тепърва ще ги видим“, добави ветеранът.

„И двата отбора са ми близки. В Славия минаха най-силните ми години, като футболист. Постигнах много. После пък в Локо София бях директор 15-16 години. Дано и двата отбора да излязат от това състояние, не им отива. Но го има в играта, случва се и на най-добрите“, каза още 70-годишният славен национал на България.

Тази вечер в ложите на стадион „Александър Шаламанов“ се очакват емисари на клубове от няколко страни, които да гледат играчи и от двата отбора. Очакват се и доста родни специалисти да заемат места на трибуните.