Бургаските клубове обраха медалите от Държавното по спортна акробатика в Горна Оряховица

0
2283
-
-

Бургаската школа е водеща в спортната акробатика в момента показа Държавният шампионат за най-малките, провел се в Горна Оряховица. Четири бургаски клуба участваха в първенството и техните състезатели окупираха почетната стълбичка в почти всички акробатични видове.

Домакините от „Акро Нова” и другият горнооряховски клуб „Джим денс” този път останаха без медал.

В първия ден се резпределиха медалите при момчета и момичета 6-8 и 9-11 години.

При най-малките момичета шампионка стана Кристин Кръстева от КГС “Юнак” (Хасково) с подгласнички Моника Костадинова от ЦСКА и Мария Хачатрян от СКЧА „Ботевград”.

При момчетата в тази възраст първи е Даниел Стойчев от СКА “Акро Джъмп” (Бургас), следван от  съотборника си Александър Клековин  и Денис Хипке от КСА “Нефтохимик 2011” (Бургас).

Отборно в тази възраст при момичетата първи е СКА „Акро Тамп” (София). Втори е клубът от Ботевград, трети е КСА „Бургас”.

 

При момчетата отборната титла е за СКА “Акро Джъмп” (Бургас), следван от “Акрос” (Варна) и “Нефтохимик 2011”.

Във възраст 9-11 години първа при момичетата е Пламена Георгиева от СКА “Акро Джъмп” (Бургас). Сребърният медал е за Ванеса Калчева от КСА „Бургас”, а трета е Елена Босилкова от СКЧА „Ботевград”.

Георги Стоянов от КСА „Бургас” е шампион при момчетата. Втори е Янко Киров от КСА “Орел” (Айтос). Трети е Денислав Пенев от КСА “Нефтохимик 2011”.

 

Отборно във възраст 9-11 г. първото място е за СКА “Акро Тамп” (Сф), пред СКЧА „Ботевград” и СКА “Акро Джъмп” (Бургас).

При момчетата първи е КСА “Нефтохимик 2011”, следван от СКСГА “Светкавица” (Търговище) и  КГС “Черноморец” (Бургас).

Бургаската доминация продължи и през втория ден от шампионата, когато на квадрата излязоха по-големите от възраст 6-14 години.

При женските двойки златото спечелиха Мария Куцарова и Мартина Станева от КСА „Бургас”, следвани от съотборничките си Кристина Тодорова и Лора Димитрова и Добромира Георгиева и Никол Климкина от СКА „Акро Джъмп” (Бургас).

 

Смесената двойка на КСА Бургас и КСА “Нефтохимик 2011” Кристиан Манолов и Мартин Челебиев спечели първото място при мъжките двойки. Втори са Борислав Младенов и Михаил Костов от КСА Акрос (Варна), а трети станаха Петко Димитров и Жулиен Шайков от СКА “Стефан Данчев” (Сливен).

При смесените двойки Християна Юлиева и Христо Христов от КСА “Нефтохимик 2011” са първи. На почетната стълбичка се качиха още Селин Али и Валери Димитров от КСА “Орел” (Айтос) и Стилиян Господинов и Камелия Лазарова от КСА “Нефтохимик 2011”.

Четвърти останаха Габриела Петрова и Велислав Петров от КСА “Джим Денс” (Горна Оряховица).

Маринела Иванова, Гергана Калчева и Петя Георгиева от СКА “Стефан Данчев” (Сливен) единствени успяха да изместят бургазлии от първото място и грабнаха златото в групата на женските тройки. Втори са Катя Илиева, Гергана Георгиева и Даниела Гърнева от СКА “Акро Джъмп” (Бургас). Бронзът е за Ния Гергова, Виктория Рогова и Грета Христова от СКА “Акро Тамп” (София).

Шестото място е за Магдалена Тодорова, Михаела Ганчева и Михаела Илиева от КСА “Акро Нова” (Горна Оряховица).

При мъжките четворки титлата е за Николай Томов, Георги Стоянов, Янко Янев и Денис Хипке от КСА Бургас/КСА “Нефтохимик 2011”. Второто място е за Мартин Русев, Даниел Стойчев, Александър Желев и Петър Тодоров от СКА “Акро Джъмп” Бургас. Трета е отново смесена четворка от Бургас – Васил Налбантов, Калоян Велинов, Борислав Борисов и Георги Димитров от КГС “Черноморец”  и КСА Бургас.

 

Федерацията се беше погрижила да зарадва с торта и една от състезателките, която навърши 8 години в деня на шампионата. С подаръци бяха посрещнати и няколко млади треньори, които за първи път започват работа в клубовете. С бонбониера и пожелание да им е сладък пътя в акробатиката бяха приветствани и състезатели и треньори на най-новия клуб в семейството на акробатиката – „Черноморец” (Бургас).

loading...
#
предишна статияФурор по терените за бургаската Звездичка
Следваща статияМитьо Очите помпа мускули, търси си ново гадже