Бургас бе домакин на Държавното по Шотокан

0
00776523

На 16 и 17-ти март в град Бургас се проведе национално индивидуално и отборно първенство по шотокан карате – до за деца до 12 годишна възраст и купа „Ронин“. Организатори на състезанието бяха карате клуб „Ронин“ и Българската федерация по шотокан карате-до.
Над 200 каратеки от 15 клуба се състезаваха в дисциплините “ката“ и “кумите“ в спортната зала „Никола Станчев“. Специлен гост бе шефът на федерацията Александър Славков, който искаше лично да проследи провеждането на състезанието, тъй като в този му формат то се осъществява за първи път.
Поради големия брой състезатели през годините, федерацията взе решение, националното индивидуално и отборно първенство по шотокан карате – до да бъдат на отделни дати за възрастовите групи. По този начин се създават условия за по-добра атмосфера и оценяване, а не на последно място се обръща по-специално внимание и на най-малките каратеки.
На 23-24 март 2019г. в град София предстои да се проведе 14-ото национално индивидуално и отборно първенство по шотокан карате – до, за останалите възрастови групи. Домакин на надпреварата ще бъде малката зала на „Арена Армеец“.