Будинов преди Левски: Нямаме ниво и качества за изненада!

0
miroslav budinov
-
-

Нападателят на Дунав – Мирослав Будинов – сподели очакванията си за предстоящата среща на „драконите“ с Левски в Русе утре за Купата на България. Той заяви, че ще е много трудно да успеят да отстранят „сините“, но ще излязат пределно мотивирани, за да го постигнат.

„Аз съм реалист и мисля, че ще е доста трудно да отстраним Левски. Изправяме се срещу много класен отбор и в този момент не мисля, че имаме нужното ниво и качества да поднесем изненадата. В никакъв случай не отписваме мача, дори напротив. Ще излезем много мотивирани. Има много млади момчета в Дунав, които искат някой да ги забележи. Мисля, че сега имат идеален момент това да се случи. Видяхме, че се получиха доста интересни резултати в мачовете за Купата на страната. Не сме се предали и имаме нашите шансове. Макар и да са малки. От тук нататък мачът ще покаже какво ще се случи. Имаме контузени играчи, които липсват. Реално този двубой ще е един бонус за нас. Най-вече за младите момчета, които искат да израстват. Имат възможността да играят срещу един от най-добрите отбори в България. Не съм усетил да има приповдигнато настроение в отбора. Вероятно от утре (б.р. днес) ще се случи това. При всички положения ще има много хора на трибуните. Надявам се да няма притеснение у играчите. Трябва да има респект, но да не е прекалено голям, за да можем да се противопоставим. Не бива да излизаме като обречени, защото ние можем само да спечелим от този двубой. Няма какво да губим.
В крайна сметка сме домакини и ще е празник за Русе“, заяви той пред „Мач Телеграф“.

„Запознати сме с техните силни и слаби страни. Имат доста кадрови проблеми и те. При тях не е толкова страшно, защото има кой да ги замести. При нас от един или два месеца сме налични около 13 човека. При всяка една контузия или наказание на даден играч става голяма каша. В първенството направихме три поредни победи преди последното поражение. Във Втора лига това е доста трудно, защото са много изравнени силите. Постоянно стават изненадващи резултати. На фона на това какъв ни е отборът, си мисля, че се представяме добре. Сигурен съм, че през следващия полусезон ще сме още по-добри. Ще се вземат нужните играчи и ще се вдигне нивото на тима. Мисля, че може да се преследва промоция за Първа лига. Много зависи и от последните три мача, които изиграем тази година. Нищо не се знае. Няма да е голяма изненада, ако още този сезон успеем да се преборим за място в Първа лига, но в никакъв случай не е на всяка цена. Ако успеем, ще е плод на резултатите от втория полусезон, както и ако се вземат правилните играчи. Ако не успеем, ще се атакува от следващата година мястото в елита“, завърши Будинов.