Бразилски гранд си иска нападател на Лудогорец

0
ruan seko krus
Снимка: ludogorets.com
-
-

Бразилската медия Globo съобщава, че бразилският гранд Сантос иска да си върне нападателя Руан още през януари. Както е известно, 22-годишният бразилец в момента е основен нападател на Лудогорец, като в 15 мача има 6 гола и една асистенция, като порази вратите на ЦСКА-София и Левски.

Справка в Тransfеrmarkt.dе показва, че всъщност Руан е под наем в Разград до края на сезон 2023/24, след което, ако Лудогорец не упражни опцията си за постоянен трансфер, той ще се върне в Сантос. Договорът му с бразилския гранд е до 31 декември 2024 г. – тоест за още 6 месеца.

Иначе Лудогорец взе Руан под наем срещу 300 000 евро. В момента цената на 22-годишния футболист е 1,5 млн. евро. Ако той продължава със силното си представяне с екипа на „орлите“ със сигурност цената му ще се вдигне.

Руан тотално спечели битката с Матиас Тисера за титулярно място на върха на атаката на Лудогорец. Иначе след паузата, след двумесечно лечение на контузия, в игра би трябвало да се завърне Квадво Дуа, който бе купен за 3 млн. евро от Нюрнберг./ „Мач Телеграф“