Бразилец от Гремио потвърди трансфера си в Берое, идва под наем в Стара Загора

0
fereirinha
-
-

Бразилският нападател на Гремио Алдемир дос Сантос Ферейра – Ферейриня потвърди, че ще продължи своята кариера в Берое. Това той стори пред местното издание „UOL“.

„Предстои ми ново предизвикателство в Европа. През следващата година ще играя в България за отбора на Берое. Няма, търпение за тази крачка в моята кариера“, коментира 25-годишното крило.

„Знам, че отборът, в който отивам да играя има сериозни амбиции да играе в европейските клубни турнири, ако не още това лято, то през следващата година. Берое е много амбициозен проект, с който се надявам да постигна успех. Знам, че в Берое има много латиноамерикански футболисти. Вярвам, че те ще ми помогнат за по-бързата адаптация. Не знам много за българското първенство, но вярвам, че това ще бъде истинско предизвикателство, за да мога да покажа най-доброто, на което съм способен“, добави той.

„Познавам се с Дарлан, с когото до преди няколко месеца играехме заедно. Той премина в Левски. Ще се информирам от него за българския футбол и начина на живот в България“, заяви Ферейриня.

Според информацията на „UOL“ Ферейриня ще играе в Берое под наем до края на сезона.

В Берое работят по изваждането на работна виза на бразилския футболист.

Това се очертава да бъде вторият много сериозен трансфер на Берое, който вече привлече Себастиан Вия, въпреки че все още не е ясно кога колумбиецът ще бъде готов да дебютира за старозагорския отбор.

loading...