Браво! Фенове срещу футболисти благотворително в Русе за Владо Стоянов!

0
00783602
-
-

Фен клуб „Дунав Завинаги“ организира благотворителен мач „фенове срещу футболисти“ с цел подпомагане на лечението на бившия футболен национал Владимир Стоянов. Срещата ще се проведе на клубната база в квартал „Здравец“, на 5 май, неделя, от 17 часа.
В нея един срещу друг ще се изправят сборен отбор на футболисти и треньори от ФК „Дунав“ срещу тим, съставен от фенове на „Драконите“. Входът за мероприятието ще е 5 лева. Всички приходи ще са единствено и само с дарителска цел.
Стоянов е бивш футболист на „Черноморец“ Бургас, „Локомотив“ София, пловдивските „Ботев“ и „Спартак“ и испанския „Депортиво“ Ла Коруня. През 2013 година легендарният нападател е диагностициран с белодробен дребноклетъчен карцином. Минал е през 4 линии химиотерапия, но състоянието му се влошава. На Владо е предложена имунотерапия с Nivolumab. Медикаментът се прилага в България, но се налага Владимир да го плати със собствени средства, които той няма. Стойността на 6 цикъла терапия през 14 дни е 44 500 лева.
Открита е дарителска кампания за набиране на средства, чрез ePay, по банкова сметка в ОББ и чрез изпращане на SMS-и на стойност 2 и 5 лева. Съобщенията могат да бъдат изпращани на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS VLADIMIR.
Фен клубът на „Дунав“ отново показва съпричастност в тежък момент, след като през ноември с подобно събитие бяха събрани средства за лечението на 2-годишната Лори.
„Нека повече хора да дойдат на събитието и заедно да помогнем на Владо! Само „Дунав“ и с „Дунав Завинаги“!, призоваха привържениците на русенския клуб.

loading...