Брадли Vs Брадли

0
de noier maziku
-
-

През 2022 година на позицията на левия бек в ЦСКА-София титуляри бяха двама души с името Брадли. През лятото си замина Мазику, който по-късно се озова в гръцкия Арис Солун, а след това той бе заменен от адаша си Де Нойер.

Поне засега цялостното впечатление е, не конгоанецът е по-добрият футболист. Или поне в периода си в ЦСКА-София се представи по-добре. Все още си спомняме феноменалния му гол срещу Осиек по пътя към групите на Лигата на конференциите. Но да се върнем на Де Нойер. Не може да не отчетем, че престоят на нидерландеца още не е приключил и за крайни оценки е доста рано. Затова, ако се прави сравнение между двамата с името Брадли, по-справедливо е да се вгледаме в първите им 17 официални мача за ЦСКА-София. Точно толкова има за момента нидерландецът. За този период в офанзивен план той се отчете с един гол и една асистенция. Мазику в първите си 17 срещи също участва в две попадения, но като съавтор. Головите пасове бяха за победи като гост на Ботев Пд с 1:0 и Ботев Bp с 3:0. Нидерландецът от своя страна асистира за един от головете при разгрома над Берое с 5:1. Много в негова полза обаче натежа единственото му попадение до момента с червения екип. С топовен шут той посече ЦСКА 1948 и донесе победата с 2:1. Това беше нещо много повече от мач за феновете на ЦСКА-София и успехът бе доста ценен.

Въпреки всичко задачата на защитниците не е да вкарват голове и не би трябвало да оценяваме двамата адаши само по приноса им в офанзивен план. А и при двамата изглежда, че тази фаза от играта им е по-силна.

В дефанзивен план всеки от тях имаше колебания. На първо четене и тук Мазику, като че ли стои по-добре. Но пък как биха могли „червените“ да имат претенции към Де Нойер, след като в единствения полусезон, в който той е бил част от отбраната на ЦСКА-София, отборът е с най-малко допуснати голове и на първо място в класирането – там, където така и не можа да стъпи по времето на Мазику.

Де Нойер обаче изглежда, че повече трябва да изчисти играта си. За изминалата есен той получи 6 жълти и 2 червени картона. И двете изгонвания не повлияха на резултатите на ЦСКА-София във въпросните мачове, защото бяха в заключителните секунди на срещите. Те се случиха при победите с 2:0 във визитите на Сейнт Патрикс в Лигата на конференциите и тази над Черно море във Варна в последния есенен кръг. За същия период Мазику имаше три пъти по-малко жълти картона, без да бъде изгонен.

Иначе, както споменахме и по-горе, в момента конгоанецът се наслаждава на своя престой в Арис Солун, където треньор отново му е Алън Пардю. Той е записал 11 мача от началото на сезона, а неговият тим заема 6-ото място в класирането на Супер лигата./ „Мач Телеграф“