Божинов: Не съм разтрогнал! Левски трябва да е шампион! Болеше ме, но стисках зъби и мълчах

0
valeri bojinov 1

Валери Божинов даде откровено интервю за „Гонг“. Нападателят разкри, че все още е футболист на Левски, тъй като не се е разбрал с Павел Колев за разтрогване на контракта. Божинов пожела успех на любимия си клуб и заяви, че единственото нещо, за което съжалява за престоя си на „Герена“, е контузията, която е получил. Според голаджията именно травмата го е извадила от Левски. Голаджията сподели още, че го е болял кракът, но той си е мълчал и е стискал зъби.

„Все още съм футболист на Левски и затова още нямам представа къде ще продължа кариерата си. Имам договор с клуба, който не съм разтрогнал. Чакам да се видя с Павел Колев, за да се разберем. Не съм го коментирал до този момент, но имах тежка контузия, която ме извади от Левски. Всички знаехте за нея, но аз си мълчах колко неприятна е травмата ми. Въпреки това стисках зъби, за да може колкото се може по-бързо да се върна на терена“, заяви Божинов пред „Гонг“.

„Няма място за сръдни. Хубчев така е преценил, така е направил. Все пак той е треньор и носи отговорността. Дойде при мен и беше искрен, като ми каза, че няма да разчита на мен. Казах му, че приемам решението му. Познавам Павел Колев и Петър Хубчев и вярвам, че ще успеят. Хубчев е немски възпитаник. Трябва да му се даде време, за да може да наложи концепцията си“, добави бившият футболист на Ювентус.

„Единствено съжалявам, че се контузих и не успях да играя в повече мачове. Дойдох в Левски с една цел – да изградим колектив и постепенно да върнем отбора там, където му е мястото. Левски трябва да е шампион.“

„Най-важното сега е да се подготвя добре. На този етап никой не ме е търсил. Знаете, че баща ми е в Ботев Враца. Ще ви дам пример с играчи като Мартин Камбуров и Георги Илиев, които и на 38 години играят успешно в Първа лига. Не се сърдя на Хубчев. Той преценява кои играчи ще му бъдат нужни. Един ден, ако аз стана треньор, ще се сблъскам със същите неща. Левски е голям клуб и им пожелавам успех“, завърши Божинов.