Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив заради Колежа!

0
kozirka koleja
Снимка: plovdivnews.bg

Бойко Борисов поиска кметът на Пловдив Здравко Димитров незабавно да подаде оставката си заради нерешените въпроси със стадионите в Пловдив и други неизпълнени ангажименти.


Като основен мотив за исканата оставка Борисов посочи забавянето на строителството на стадион „Христо Ботев“. Той заяви, че вместо да се справя с проблемите, Димитров ги създава и заради него партията получава обвинения.

„По време на нашето управление подсигурихме средства за спортните съоръжения, които да радват Пловдив като футболен град. Само че какво стана – вместо радост, предизвика протести. Въпреки средствата, които подсигурихме и които са в пъти повече за други градове – заради немърливото, некачествено и безконтролно отношение стигнахме дотук. ГЕРБ търпи негативи.

За стадионите в Пловдив съм идвал 5 или 6 пъти. Единственото нещо, което казвахме от ден едно е, че трябва да се направят стадиони, на които може да се играе финал за феновете на отборите.

Миналата неделя говорих с кмета Зико и му казах да оправи проблемите, които създаде, той ми каза, че излиза отпуск, защото трябвало да си обърне внимание. Аз за 20 години не съм си излизал отпуск, за да си обърна внимание. Дори когато бях с COVID-19 и 40 градуса температура, се включих дистанционно в заседание на Европейския съвет“, коментира Борисов.

По думите на Бойко Борисов Здравко Димитров е имал възможност месеци наред да упражни контрол, за да не стои на дневен ред проблемът със строителството на Колежа.

„Зико трябваше всеки ден да е на стадиона. Няколко пъти се месих, за да решим проблемите, но аз не съм кмет на Пловдив. Здравко Димитров не се справи, а само ни създаде проблеми. Феновете протестират при подсигурени средства за стадиони – кой е виновен? Кой, ако не кметът и зам.-кметът? Категорично зам.-кметът трябва да си замине незабавно!“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Трябва да сме честни пред пловдивчани – не ми е приятно за шести път да се срещам с футболните фенове и всеки път да е едно и също, защото някои хора са решили да абдикират от работата си. ГЕРБ подсигурява още средства, но качеството продължава да е лошо. Защо да се лепи това на всички нас?“, добави още Борисов.