Ботев взе много ценни точки срещу Хебър

0
botev vraca
Снимка: facebook.com/BotevVratzaOfficial
-

Ботев(Враца) победи Хебър с 1:0 в битка межди тимове, които се борят за оцеляване. Победата донесе изключително важни точки на врачани. По този начин възелът на дъното се заплете драматично. Срещата започна динамично, като и двата тима се хвърлиха в битка.

Във втората минута Клери Сербер овладя и навлезе в наказателно поле, но ударът му от малък ъгъл бе неуспешен.

В 17-ата минута дойде първият точен удар – той бе дело на Мартин Смоленски, но Петър Дебърлиев без проблем се справи. Седем минути след това Клери Сербер даде начало на контраатака на Ботев Враца, която обаче завърши с удар над вратата на Мирослав Маринов.

В 27-ата минута Марко Мажуга стреля покрай вратата на Дебърлиев.

В 33-ата минута домакините материализираха натиска си – Клери Сербер успя да овладее да остави топката в игра, а след това по земя пусна към Марко Мажуга успоредно на голлинията, а той прати топката във вратата на Дебърлиев.

До края на първото полувреме нямаше нещо за отбелязване.

В 53-ата минута Дебърлиев направи добро спасяване с една ръка при изстрел на Мажуга. Две минути след това отново вратарят на Хебър се намеси решаващо, като този път отрази изстрел на Браян Переа.

В 64-ата минута Георги Каракашев отправи точен удар, който не затрудни Красимир Костов. Десетина минути след това Мажута излезе на добра позиция, но прати топката над вратата.

В 85-ата минута врачани останаха с човек по-малко, след като Клери Сербер получи втори жълт картон.

Хебър натисна здраво  в последните минути. Пред вратата на домакините стана нараво страшно. Ботев се бранеше с всички сили и устиска победата. Така отборът от Враца  спечели важен мач, но битката на дъното продължава.