Ботев (Пд) ще мие очи

0
botev plovdiv
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
-
-

Ботев Пловдив приема днес от 17:30 часа последния в класирането Етър и ще се опита да „измие очи пред феновете“ с гръмка победа. Канарчетата финишираха есенния полусезон, летейки високо, но бяха жестоко приземени от новака в елита Крумовград на старта на пролетния дял – загубиха с 1:2 на базата си „Никола Щерев-Старика“. А случилото се на терена бе и отражение на постоянните борби за власт вътре и около клуба, които тровят атмосферата.

„Това, което се случва в Ботев, не е добре за всички. Трябва да бъдем обединени“, промълви треньорът Душан Керкез след шамара от крумовградчани.

Целта, поставена на наставника от ръководството, е седмото място, което праща на бараж за Лигата на конференциите. С победа над Етър то ще бъде превзето, като от него ще бъде изместен Арда (6.а. – тимът има с 2 точки повече от канарчетата). Кърджалийци гостуват на Левски в събота, така че Ботев може да излезе от 22-рия кръг именно на желаната позиция.

И докато спечелването на сблъсъка срещу болярите не би трябвало да е толкова трудно, то веднага след това баирът за Керкез и възпитаниците му ще стане много тежък. Защото програмата през март е доста сложна. Тя стартира с гостуване на надигналия глава Славия, който го играе умряла лисица, но също има апетити към седмото място. След това е сблъсъкът с Лудогорец на „Колежа“, последван от мач с ЦСКА-София на „Васил Левски“ и среща с Черно море в Пловдив. Тоест евроамбициите могат да бъдат затвърдени, но могат и да се изпарят. И единственият път за виза за континенталната сцена да остане купата.

Какво е нужно на Ботев Пловдив срещу болярите? Не толкова много. Просто да си върне агресивността и простотата в играта от завършека на есента. Както и силен Ивелин Попов, който да раздава пасове и да дърпа съотборниците напред. Очаква се треньорът да заложи на единайсеторката, която ползва с Крумовград.

Янаки Димитров/ „Тема спорт“