Ботев (Пд) преименува клубната си база с официална церемония

0
-
-

Ботев (Пд) ще проведе официална церемония по преименуването на клубната си база. Ето какво написаха „канарчетата“ на официалния си сайт:

Уважаеми Ботевисти,

На 3 октомври любимият ни клуб ще отбележи 94 години от спечелването на първата шампионска титла по футбол, завоювана от четата на Никола Щерев – Старика през далечната 1929 година.

На същата знакова за всички „жълто-черни“ сърца дата, на базата на „Ботев“ в Коматево ще се проведе тържествена церемония, на която ще бъде официализирано и нейното ново име – „Спортен комплекс Никола Щерев – Старика“.

По този повод, както и като част от сътрудничеството между ПФК „Ботев“ и Фондация Жълто и Черно , на фасадата на централната трибуна от страната на „Коматевско шосе“ ще бъдат монтирани и изготвените за тази цел метални букви с новото име, чиито светлини ще огреят спортния комплекс на 3 октомври точно в 19:12 часа.

Тяхното поставяне ще започне на 1 октомври, като настоящите такива ще бъдат демонтирани и преместени на подходящо за целта място.

На предстоящото събитие са поканени да присъстват ветерани на „Ботев“, представители на местната власт, всички формация на ДЮШ на клуба, както и организираните привърженици на „жълто-черните“ от Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции БУЛТРАС.

Водещ на церемонията ще бъде Валери Станков, а сред присъстващите на събитието ще бъдат и наследниците на Никола Щерев – Мирослава Кацарова и Никола Солаков.

Програмата ще започне в 18.30 часа в кафето на централната трибуна, където ще се състои среща на поколенията, на която легендарните бивши футболисти на „Ботев“ ще могат да поговорят с привържениците на фона на изложба, посветена на Никола Щерев и шампионския отбор на „Ботев“ от 1929 година. Отново там ботевистите ще могат да си направят и снимки с репликата на Царската купа, спечелена от Никола Щерев и неговите съотборници в директен мач срещу „Левски“ в София.

В интервала 18.30 – 19.30 часа движението по „Коматевско шосе“ в района на „Спортен комплекс Никола Щерев – Старика“ ще бъде ограничено за автомобили, а всички, които желаят да присъстват на церемонията ще могат да оставят колите си на прилежащия към комплекса паркинг.