Ботев (Пд) изкушава Мъри със 70 бона на месец и цялата спортно-техническа власт

0
Снимка: levski.bg
-

Ботев Пловдив е отправил изкушаваща оферта към Станимир Стоилов. Шефовете на клуба са обещали месечна заплата в размер на 70 хиляди лева на специалиста, за да поеме за втори път канарчета. Той ги води от 1 януари 2013 до 4 юни 2014 година.

В момента Мъри е без работа, след като напусна Левски заради несъгласие с управлението на клуба. Той води за последно сините на 8 април при успеха с 1:0 над Локомотив София на „Герена“.

Стоилов има и предложения от чужбина и не бърза с избора на нов клуб. От Ботев пък са обяснили, че ако той приеме офертата, ще получи и цялата спортно-техническа власт. Такава той имаше и в Левски. И обяви, че в другите тимове, които е водил, е бил само треньор. Но за сините държеше думата му да се чува по почти всички въпроси. Именно и затова напусна – несъгласен с начина на управление на клуба.

От Ботев обявиха, че сегашният треньор Бруно Балтазар ще бъде освободен след края на сезона. Причината – незадоволителни резултати. По-голямата новина обаче бе, че част от жълто-черните вече няма да бъде бившият им наставник Азрудин Валентич, който, след като освободи поста в началото на първенството, стана съветник на собственика Антон Зингаревич.

Вариант за треньор на Ботев е и Станислав Генчев. Той ще се раздели с Локомотив София след края на кампанията. Пловдивчани искаха наставника още през зимата. Тогава обаче трябваше да платят компенсация на железничарите, за да го привлекат. И в крайна сметка Генчев остана в „Надежда“. Но през лятото може да застане начело на канарчетата./ „Тема спорт“