Ботев Пд иска Дерменджиев за директор

0

Ботев Пловдив обмисля да покани бившия треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев за спортен директор, информира „Тема Спорт“. Новото ръководство на пловдивчани иска да назначи човек на този пост, който да е голямо и известно име.

Очаква се в най-скоро време от Ботев да влязат в контакт с него. Наскоро те са проучили възможността чрез близки до специалиста хора. Самият Дерменджиев заяви, че приоритет пред него е да продължи работата си в чужбина. Бившият наставник на разградчани заяви, че на този етап оферти не липсват, но отрече да е получавал такава от Ботев Пловдив.

„Аз не зная откъде дойде тази информация. Има оферти към мен, които не ме интересуват. Чакам за чужбина. За момента е така, но нали знаете как е при нас треньорите – ако се случи добре, ако не – при мен не е веднага, на всяка цена. Ако има нещо, аз ще го коментирам“, каза Дерменджиев, който беше освободен от Лудогорец преди малко повече от година.

Утре собственикът на Ботев Георги Самуилов ще даде пресконференция, на която ще обяви плановете си за управлението на клуба. Очаква се на нея да бъдат засегнати въпроси за спортно-техническото развитие на клуба, както и за строежа на стадион „Христо Ботев“.