Босът на ЦСКА-София раздаде 375 000 лева премии

0
kiril milov edi nazaryan ayk mnatsakanyan dani ganchev hristo marinov
Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg
-

Премии на обща стойност 375 000 лева бяха раздадени на най-заслужилите борци в класическия стил за 2022 г. Наградите са осигурени от „Литекс“, генерален спонсор на БФ Борба.

Най-голям бонус – 190 000 лева получи Кирил Милов, който през тази година за първи път покори европейския връх при мъжете и спечели сребро на световното първенство в класическия стил. Чекът му бе връчен от Данаил Ганчев, собственик на „Литекс“ и член на управителния съвет на БФ Борба, както и от Христо Маринов, президент на БФ Борба.

„Не очаквах такава голяма награда – призна Кирил Милов, борец №1 у нас за 2022 г. – Благодаря, че има такива хора, които да помагат на българския спорт, за да можем ние да продължаваме да сбъдваме мечтите си!“

20-годишният талант Едмонд Назарян пък заслужи премия от 150 000 лева. През 2022-а той взе три медала от големи първенства – стана №1 в Европа при юношите, взе сребро на европейското и световното за мъже. Само преди дни Назарян-младши се върна от лагер във френската столица Париж, където през 2024 ще бъда следващите олимпийски игри.

А Айк Мнацаканян получи 35 000 лева за бронза от европейското първенство.

„За нас беше една много успешна година – заяви Христо Маринов, президент на БФ Борба. – На европейското първенство спечелихме 10 медала, което не се бе случвало повече от 30 години. А на световното имахме два финала в олимпийски категории, което е обнадеждаващо. Имаме и много млади момчета с потенциал за олимпийски квоти и медали. Изказвам огромни благодарности на генералния спонсор на федерацията „Литекс“, от който срещаме огромна подкрепа, за да може нашите момчета и момичета да се подготвят спокойно. Пожелавам следващата година да е още по-успешна и да спечелим максимален брой квоти за Париж 2024.“

loading...
#
предишна статияВасил Вълков в “От воле”: Парите за спорт в Бургас се разпределят несправедливо!
Следваща статияДаниел Димов: Избързаха с пенсионирането ми! Неутралният терен срещу Левски може да ни помогне