Босът на Реал Мадрид с остра критика по адрес на УЕФА

0
florentinoperez chin 0
-
-

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес направи изявление, в което остро нападна УЕФА.

„Футболът изживява институционална криза без прецедент. Ситуацията е много сериозна. Ила ще реагираме, или футболът няма да оцелее. Най-големият проблем е, че има ръководители, които действат, без да мислят за феновете. Европейският футбол не принадлежи на президента на УЕФА, както и испанският не принадлежи на Ла Лига“, каза Перес, цитиран от вестник „Марка“.

„Суперлигата е по-необходима от всякога. Целта е да се предложи по-добър футбол и клубовете трябва да определят съдбата си. Всяка година клубовете губят милиони, защото собствениците им се обогатяват. Ситуацията не е стабилна, не може да продължава“, добави той.

Флорентино Перес критикува и новия формат на Шампионската лига. „Суперлигата страдаше заради кампания от манипулации. Единствената цел е да се засили европейският футбол – без привилегии и без изключения. Всичко ще е по заслуги. Следващата година ще се промени Шампионската лига в един абсурден формат, без никакво футболно чувство. Без мачове с домакинство и гостуване. Абсурдно“, възмути се той.

„УЕФА управлява футбола без прозрачност и без иновации. Без да знае как да се провипостави на растящите спортове – американските и дигиталните, как да привлече млада публика. „Кодак“ беше лидер във фотографията, но фалира, защото не знаеше как да се модернизира. Футболът не се различава от това. Ако не напредваш, ще те изпреварят. Очевидно е“, добави испанецът.

„Футболните клубове бяхме лидера във „Форбс“, сега сме изпреварени от американците. Те явно правят нещата по-добре. Трябва да сме на висота. И Реал Мадрид има отговорности, каквито нямат останалите клубове“, каза още Перес.

loading...