Борят се за живота на треньор след тежката катастрофа в Прохода на Републиката

0
ptp2 4008341900377969848 big
-

 

Тежка катастрофа затвори временно Прохода на Републиката. Както вече стана ясно, минути след полунощ, ремарке на товарен автомобил с турска регистрация е поднесло, завъртяло се е и в него се е ударил пътнически бус. Микробусът е хасковски.

 

В него са пътували трима възрастни и шест деца. Това е отбор по карате, който се е прибирал от турнир в Румъния, информира haskovo.live.

 

В буса са пътували треньорът, децата и родители. По непотвърдена информация, треньорът е шофирал. Той е и най-тежко пострадал при инцидента.

 

От МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново съобщиха, че в болницата са приети общо 9 души – 6 деца и трима възрастни.

 

Шофьорът е 73-годишен мъж и е приет в реанимация с травматичен шок. По спешност му е направена черепно-мозъчна операция, съобщиха от болницата.

 

От там уточниха, че мъжът е в тежко състояние, с опасност за живота.

 

В хирургия са приети трима души – две жени и едно дете. Жена на 45 години и на 50 години. 50-годишната жена е приета с гръдна травма. Детето, прието в хирургията, е с травма на далак. В неврохирургията са приети 5 деца с мозъчно сътресение, в добро общо състояние, без опасност за живота.

 

Работата по изясняване на причините за инцидента продължава.