Борислав Бояджиев: Показахме високо ниво в Ереван

Borislav Boyadziev
-

Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за младежи и девойки – Борислав Бояджиев поздрави състава за постигнатите успехи на Европейското първенство в Ереван. В арменската столица нашите таланти спечелиха пълен комплект медали. Константин Костов (57 кг) ликува със златото, Викторио Илиев (60 кг) грабна сребро, а Алейна Мехмед (81 кг) взе бронз при девойките. Представяне, което отреди на България седмо място в класирането по отличия и десето в отборното подреждане на Стария континент.

“Определено съм доволен от нивото, което нашите боксьори показаха. За голяма част от тях това е първо Европейско първенство мри младежите, тъй като до миналата година те бяха юноши. Тепърва имат да надграждат, да трупат опит и догодина ще имаме още по-добри резултати, сигурен съм в това. Разбира се, винаги може и повече, но смятам, че играта, характерът, желанието и себераздаването бяха на високо ниво“, коментира след завръщането от Ереван Борислав Бояджиев.

Специалистът благодари и на БФ Бокс за предоставените условия за подготовка. “Искам да благодаря специално и на треньорите по клубове. Вижда се, че се върши много сериозна работа. Момчетата и момичетата трябва да продължат по този път, за да надграждат. Ще опитаме да участваме и в повече международни турнири до края на годината, за да натрупат още по-голям опит. Следващата година има и Световно първенство, на което също ще гоним солидни резултати“, каза още Бояджиев.

loading...
#
предишна статияГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Дербито на върха на Югоизток – Несебър приема Черноморец
Следваща статияИниеста напуска Япония през лятото