Борис Станков пред KOTASPORT: Най-големият съдник на ръководството на БФС е цялата футболна общественост! (ВИДЕО)

0
boris stankov 2

Борис Станков, който е част от екипа на Димитър Бербатов, гостува в „Студио дерби“ на KotaSport.com. Пред водещия Георги Симеонов, той сподели мнението си за работата на Българския футболен съюз.

„Най-големият съдник на сегашното ръководство е цялата футболна общественост, която в момента, от 16 мача в Първа лига – в 15 от тях всички фенове скандират „оставка“. Това е безпрецедентно в историята на българския футбол. Това е най-голямата оценка за управлението. Останах потресен от думите на вицепрезидента, който си позволи да обиди най-успешните спортове в България – художествена гимнастика, борба, волейбол.

Притеснява ме тоталната апатия на всеки един от БФС. Основната задача на президента е националният отбор. Те не присъстват на мачовете на националния отбор. Една пълна апатия. Г-н Лечков обяснява за детско-юношеския футбол и как футболният съюз няма вина. БФС има абсолютно всички инструменти и пряко може да влияе върху развитието на детско-юношеския футбол. Няма дебат, няма разговор.

Футболният съюз не изпълнява това, което си поставя като задачи. Не съм сигурен какви са поставените цели на последния Конгрес. Ние не правим абсолютно нищо за развитието на нашите деца. Нищо не се прави в тази посока. Тези школи функционират на произвола, липсва стратегия. Проблемът се крие в това, че в БФС в момента няма кадрова политика. Няма квалифицирани кадри, които да изпълнят тази стратегия. БФС е тази институция, която е длъжна да обучава кадрите в клубовете“, каза Борис Станков.