БОМБА: Антъни Джошуа искал треньора на Кобрата!

0

Сензационна новина долетя вчера от Северна Америка. Треньорът по физическа подготовка на Кубрат Пулев – мексиканецът Анхел „Мемо“ Ередия, е бил помолен от бившия световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа де се присъедини към щаба му. Това признание направи самият Ередия, който допълни, че Джошуа дори е искал да смени и треньора си Роб Макракън с известния кубински специалист Исмаел Салас, който да го готви за реванша с Анди Руис в края на годината. След поражението си в „Медисън Скуеър Гардън“, Джошуа заяви, че няма намерение да напуска Макракън, но Ередия твърди, че британецът се е обърнал за помощ към опитния Салас. Според Ередия само фактът, че Джошуа не е искал да тренира в Америка, е провалил споразумението.

„Днес ще хвърля бомба! Антъни Джошуа се обърна към мен и Салас. Бяхме много близо той да започне тренировъчен лагер с нас“, каза Ередия пред Hustle Boss TV.

„Но Салас искаше Джошуа да дойде в САЩ, за да тренира тук, а не да ходим в Лондон. Уважавам решението му. Джошуа се е свързал със Салас, а Салас с мен. Джошуа му е казал: „Ще работя с теб само ако Анхел Ередия се заеме с кондиционната дейност. Другото условие беше Джошуа да дойде в Съединените щати и да направи лагер във Вегас, а не ние да отидем в Лондон. Салас вече се установи във Вегас, и няма да ходи никъде другаде. Джошуа искаше да остане в Англия, така че нищо не се получи“, допълни Ередия.

Както е известно, още в началото на януари се появи информация, че Ередия е започнал работа с Кобрата. Тя обаче бе потвърдена официално от мексиканския специалист. В същото време Антъни Джошуа разкри какво се е случило с него по време на двубоя срещу Анди Руис, в който изгуби всичките си титли. Промоутърът на звездата Еди Хърн заяви, че британецът не помни нищо от третия рунд и това се оказва истина.

„Дори не можех да си спомня къде бях в онзи момент, но все пак знаех, че съм в битка, че трябва да съм тук, така че просто се изправих и тръгнахме отново. Спомням си, че се върнах в ъгъла, но не мога да си спомня какво съм казал“, заяви Джошуа, цитиран от „Мирър“.

„Плъзгащите се удари не са моя силна страна. Ударите от далечна дистанция и мощните крошета са моята сила. Минах през седми рунд и това беше. Бум, пак ме удариха. Дупката стана по-дълбока. Бях долу, дишах тежко, протекторът ми падна, но пак се озовах на крака. Той не ме прати в безсъзнание, но ме прати в нокдаун, затова се върнах в ъгъла“, каза още боксьорът.

„Реферът държи шортите ми, дърпаше ме напред, а когато го прави, аз пристъпвам. След това ме бутна назад, а аз си помислих: „Окей, той ме блъсна назад, така че мисля, че ще ми сложи протектора е устата. Следващото нещо, което видях обаче, бе, че е прекратил битката. Реферът си свърши работата, той видя, че не мога да продължа и спря мача“, добави Джошуа.

„Винаги съм казвал, че не трябва да допускаш на провала да влезе в сърцето ти и на успеха да влезе в главата ти. Не чувствам, че трябва да се предавам на провала. Все още възнамерявам да се бия с най-добрите в света. Все още искам да се доказвам. В момента моята цел в бокса е да стана двукратен световен шампион“, завърши Джошуа.