Благо би контра на Венци: Културист съм, щом толкова години мъкнах Славия на гърба си

0
levski slaviq 316

Бившият национал Благой Георгиев говори в предаването на Диема Спорт – „Домът на футбола”. Той коментира възможността да се завърне във футбола, както и престрелките с президента на Славия Венцислав Стефанов в последната година.

„Истината е, че футболът много ми липсва. 20 години съм се занимавал професионално с този спорт и ми е тежко да стоя отстрани. Допълнително ме мотивира представянето на Мартин Камбуров, Емил Гъргоров и Георги Илиев в елита. Не съм спирал да играя, макар и на малки вратички. Боли ме, че се отказах по други причини. Имах договор, но реших да се откажа и сега съжалявам“, заяви Георгиев.

Според него 1-2 месеца ще са достатъчни да върне игровата си форма.

„Физически винаги съм бил добре, но ще ми трябват 1-2 месеца да си върна усещането за големия терен. И ще съм напълно готов след една зимна подготовка. Все пак футболът не е стихотворение, че да се забрави. Има интерес към мен от Русия – преди две-три седмици говорих с няколко души, но след раждането на сина ми, приоритет ми е да играя в България. Потърсиха ме от няколко наши отбора, но не искам да уточнявам имената им“, разкри Благой Георгиев.

Юношата на Славия коментира и словесните престрелки с боса на „белите“ Венцислав Стефанов.

„Никога не съм се карал с него. Винаги съм говорил за него с уважение и респект. Все пак той ме взе в мъжкия отбор на Славия. Наскоро каза, че съм бил културист. Да , такъв съм щом толкова години ги мъкнах на гърба си“, добави Благой.