Бижутера напуснал бесен „Мача на надеждата“

0
Снимка: levski.bg
-

Членът на УС на Левски – Христо Йовов, също е забъркал каша около „Мач на надеждата“, който бе организиран от Стилиян Петров.

Покрай еуфорията малцина забелязаха, че той не се появи на терена по време на благотворителната среща, нищо че бе анонсиран и излезе заедно с останалите от тунела на Националния стадион. Оказа се обаче, че Йовов се е обидил и си е тръгнал с края на срещата. Причината за недоволството му се крие в Димитър Бербатов и Мартин Петров. Двамата са нарушили предварителната договорка, която е имало в родната съблекалня. Участниците в „Мач на надеждата“ се били разбрали всеки да играе по 45 минути. Това обаче било нарушено от Бербо и Мартин, на които им харесало да бъдат отново център на внимание. Двамата не отстъпиха ред на почивката. Те се появиха в игра и през втората част. Така за Йовов останали 5 минути, за да запише участие в срещата.

Той обаче бил твърд, когато Димитър Димитров му дал знак да се появи на терена и отсякъл: „Аз да не съм за 5 минути!“. След това се прибрал в съблекалнята, преоблякъл се и отпратил от стадион „Васил Левски“. Бившият национал не присъствал на партито, което било организирано за участниците в нощния клуб на хотела, в който бяха отседнали.

Според запознати на Йовов му е болно, защото заедно с Димитър Иванков и Мариян Христов веднага отпътуваха до Лондон, когато стана ясно, че Стенли е страда от левкемия трябва да прекрати кариерата си, за да бъде приет в болница в столицата на Великобритания, за да се стартира лечението му.

В същото време Бербатов, който през 2012 година бе част от Фулъм, дълго време бе бавил срещата си със Стенли. В подкрепа на Петров, Левски излезе с екипи на Астън Вила и националния отбор с неговото име и номер преди дербито с Лудогорец, загубено с 0:1. Йовов пък игра с 19, а не с 10 на гърба си./ „Мач Телеграф“