Бивш вратар на Левски: Трябва да бием Литва и България!

0
milan miqtovich 1
Снимка: levski.bg
-
-

Бившият вратар на Левски и национал на Черна гора Милан Миятович говори преди мачовете на тима срещу Литва в четвъртък (7 септември) и срещу България на 10 септември от Група G на квалификациите за Евро 2024 в Германия.

„Трябва да победим и в двата мача, ако искаме да се класираме на Европейското в Германия догодина. Очакват ни важни двубои – първо трябва да преодолеем Литва, а след това пред нашата публика и да вземем мача с България. И с шест точки съдбата ни е вече в нашите ръце. Но няма да сме се класирали, защото през октомври и ноември ни чакат гостувания в Белград и Будапеща, а там също трябва да търсим победа, за да стигнем на финалите“, смята вратарят, който бе част от Левски в периода юли 2019 – юли 2020 г.

Във временното класиране на групата Черна гора има 4 точки, изоставайки с 3 от лидерите Сърбия и Унгария.

Миятович сподели пред изданието „sportski.me“ как трябва да подходи Черна гора към следващите си срещи: „Във футбола никога нищo не се знае. Няма предварително спечелени мачове. Трябва да имаме добър подход, да отворим мача навреме и да спечелим точки. Важно е да сме мотивирани. Да влезем с голямо желание и агресия, зa да спечелим мача. Ако това е така, тогава няма да има проблеми“.

„Винаги е по-хубаво, когато печелиш без да си допуснал гол. Тогава играем по-разкрепостено, не се налага да гоним в резултата. И имаме повече свобода сами да решим мача“, каза вратарят относно добрата игра в защита.

Накрая Миятович говори за добрата форма на звездите на Черна гора – Виктор Джуканович, Никола Кръстович, Стефан Лончар: „Със сигурност е добре за нас и би било чудесно, ако пренесат тази форма в тези мачове. Когато сме завършени и в добра форма, можем да играем с всеки и сме го показвали преди. Надявам се, че ще бъдем точно подбрани в пpедстоящите два мача“.