Бивш помощник на Мъри поема селекцията на Левски

0
said ibraimov stanimir stoilov
-
-

Бившият асистент на Станимир Стоилов – Саид Ибраимов – ще поеме селекцията на Левски, съобщава „Мач Телеграф”. Той е бил поканен да се върне на „Герена” лично от собственика на „сините” Наско Сираков, с когото са приятели от дълги години. Ибраимов принципно е приел офертата и се очаква да не продължава договора си с Астана, който изтича в края на този месец.

Първоначално идеята е била Саид да влезе в щаба на Николай Костов, но този вариант е отпаднал, защото старши треньорът работи в страхотна симбиоза с украинските си помощници Кирил Нестеренко и Тимур Скорих и Сираков не иска балансът в щаба да се разваля. Заради това Наско готви доста по-солидна позиция на Ибраимов от тази на асистент, какъвто той е към днешна дата в Астана.

Собственикът на Левски е убеден в способността на Саид да преценява потенциала и моментните качества на футболистите. Именно заради това той иска да възложи целия процес по селекцията на Ибраимов. Идеята е Николай Костов да си набелязва футболисти, а Саид да преценя дали те имат качества за Левски.

Припомняме, че преди година Ибраимов беше пред завръщане на „Герена”, където, преди да влезе в щаба на Станимир Стоилов, е работил в школата. Мъри го покани в Левски, но Саид предпочете да работи в Казахстан.

loading...
#
предишна статияСтрахотно! Белослава Кръстева е на крачка от световната титла
Следваща статияВирус повали още един футболист на Левски