Бивш национал става спортен директор на Пирин (Бл)

0
pirin levski nikolai bodurov
Снимка: levski.bg

Един от най-добрите български футболисти през този век – Станислав Манолев – ще стане спортен директор на Пирин, съобщава „Мач Телеграф“. Очаква се това да бъде официализирано през следващите дни. Само допреди няколко месеца бившият футболист на ПСВ Айндховен и Фулъм беше президент на „орлетата“, но сега ще влезе в нова роля. Той ще бъде представителят на новата власт в клуба, в лицето на Георги Спасов и Милен Стефанов.

Очаква се официално на 26 април от общината да обявят, че акционерното дружество на двамата ще поеме управлението на Пирин. Представителите на дружеството вече са представили бизнес плана си за развитието на футболния клуб пред Общински съвет, който трябва да се произнесе на заседание, което предстои утре.

Както е известно, Спасов развива успешен бизнес в областта на възобновяемите енергийни източници и е известен с това, че от години помага на много спортни клубове и благородни каузи в Благоевград. Милен Стефанов пък е собственик на „Файв Мен“ ЕООД – аутсорсинг телекомуникационна компания, оперираща на няколко пазара в Европа.

Настоящият управител на Пирин – Петър Занев – ще продължи да изпълнява своята роля, като ще бъде от квотата на Община Балгоевград, която след промените ще притежава 10% (20 000) акции от новото дружество.

Лил продава голям талант в Реал Мадрид или ПСЖ, след това взима Хосе Кордоба