Бивш футболист на Левски: Сърбия ще спечели групата,Станимир Стоилов е Топ!

0
marko vidovich

Бившият футболист на Левски Марко Видович даде специално интервю за Дарик радио. Той носи екипа на „сините“ през 2011 година, когато бе привлечен от кипърския Анортозис. Там негов треньор бе Станимир Стоилов.

Любопитно е да се отбележи, че Видович е играл за националния тим на Черна гора до 21 години. Бил е част от унгарския Хондвед. В крайна сметка обаче, той е роден в Белград, и е юноша на Партизан. В момента играе за Рад и живее в столицата на Сърбия.

Всичко изброено от биографията му го прави любопитен събеседник преди европейските квалификации, в които България е в една група със Сърбия, Черна гора, Унгария и Литва.

– Да, наистина не сме се чували от много време. В Сърбия съм си в момента. Играх известно време извън страната, но се прибрах и играя за Рад. Вкъщи съм си. В моя Белград.

Преди време игра за националния отбор на Черна гора до 21 години. Те сега ще са ни противници. Познаваш ли се с някои от актуалните им национали?

– Познавам се с тези, които ми бяха съотборници в младежката гарнитура на Черна гора. Това са Стефан Мугоша, Марко Вешович, Йоветич и Вукчевич, които и сега са в А отбора на страната.

Кой е по-силен в момента – България или Черна гора?

– След пристигането на Кръстаич начело на вашия национален отбор се вижда възход. Отборът не е губил под негово ръководство. Шест мача няма поражение, докато Черна гора имат криза при резултатите в последно време. Те нямат победа вече в четири поредни срещи. Детайлите ще са много важни в тази интересна група, в която са още отбори като Сърбия и Унгария.

Ти си играл и в Унгария. Те със сърбите ли са големите фаворити?

– Да, бях част от Хонвед преди години. Селекционерът на Унгария Марко Роси ми беше треньор цели две години. Той постигна огромни резултати с тях. Все пак ги класира на Европейското първенство. Спечелиха групата си в Лигата на нациите. Той определено е направил добър отбор, но мисля, че малките детайли ще определят кой да е първи, втори и трети в групата.

Преди години игра в Левски. Какво си спомняш от периода ти на стадион „Георги Аспарухов“?

– Как да не си спомням. Дойдох в София зимата на сезон 2010-2011 година. Преди това бях в кипърския Анортозис. Там треньор ми беше Станимир Стоилов и те бяха гледали мач, в който са ме харесали. Така от Анортозис се озовах в Левски и имам много добри спомени от онзи период.

Проверих преди интервюто, че си играл 12 мача за Левски, а в тях отборът не е загубил нито един път, което е любопитно…

– Завършихме втори обаче. Нямах късмет през втората част от сезона. Започнах добре, но после имах и проблеми. Не знам, защо точно се получи така, но в началото играех, а после доста по-рядко.

Спомена, че си играл при Станимир Стоилов в Анортозис. Той сега отново е в Левски. Какви са впечатленията ти от неговата работа?

– Има какво да споделя за него. Много добър човек и силен треньор. Познава максимално футболната игра. Не мога да кажа лоша дума за него. Благодарен съм му. Човек за оценка 10!

Все пак дай ни някаква прогноза преди България – Черна гора? И за кого ще си в тази група, защото си играл за Черна гора, а си роден в Белград?

– В интерес на истината малко съм за Черна гора, но още повече за Сърбия. Смятам, че Сърбия ще е първа. Аз съм си от Белград. Тук съм роден. Смятам, че този отбор трябва да е на първо място в групата.

Те имат и най-скъпите футболисти….

– Да, да, така е, но във футбола това не винаги е решаващо. Футболът е непредвидима игра, а топката е топка. Накрая ще видим как ще излезе сметката на всички в групата.