Бивш директор на Левски: В Европа този мач нямаше да започне! Най-вероятно и в Танзания срещите са по-цивилизовани

0
-

Бившият изпълнителен директор на Левски и Локомотив (Пловдив) – Павел Колев – коментира ексцесиите по трибуните по време на вчерашното дерби между „сини“ и „червени“ на стадион „Васил Левски“. Той заяви, че никъде в Европа, при тези условия, мачът нямаше да започне

„Проблемът с охраната не е нов, датира от 20 години. Скоро не виждам и желание да бъде решен. Докато няма стабилност в държавата, много трудно може да бъде решен. Много, много отдавна полицията отказва да влезе на стадиона. Стюардите, които пазят агитките, са част от частни охранителни фирми.

Доста сериозен проблем е, че мачът започна – и не само, че започна, но се и доигра. Тази седмица съм делегат на двубой от Лига на конференциите и там този мач нямаше как да започне. По ред причини – една от тях е, че нямаше никакви пътеходи. Пътеките трябва да бъдат свободни, за да има свободно движение на хора.

Нещата са прости – трябва да има на стадиона турникети на входовете, да се следи колко души влизат и от кой всички входове. Полицията трябва да има достъп до този софтуер. Седалките и редовете трябва да бъдат номерирани. И на трето място – трябва да се продават билети срещу документ за самоличност.

И влизането на стадиона да става с такъв документ. Камери за наблюдение, които по възможност да работят. И закони, които да налагат персонални наказания на извършителите на подобни деяния“, сподели категорично Колев пред bTV.

Той потвърди добре познатата истина, че броят на продадените билети никога не е равен на влезлите на стадиона. „Няма нормален мач в Европа, който да се изиграе при тези условия. Най-вероятно и в Танзания срещите са по-цивилизовани.“