Битката за плейофа във Втора лига ще е люта и до последния кръг

0

До края на сезона във Втора лига остават 7 кръга. Две са основните въпросителни, на които ще се търси отговор в тях – кой ще играе бараж за елита и кой ще изпадне при аматьорите. Ще разгледаме първата битка, която се очертава да е между три тима – Спортист Своге, Хебър Пазарджик и Септември София, пише „Тема спорт“. Отборите са събрани в три точки. Интересното е, че в момента трети е дубълът на Лудогорец, но той няма право на промоция.

Математически в тази люта борба е замесен и Миньор Перник, който обаче изостава на 8 точки от шоколадите. Фактът, че чуковете са и с два мача повече от тях, ни кара да бъдем реалисти и да смятаме, че жълто-черните ще са фаворит за Първа лига, но… догодина.

При трите претендента за елита има една тънка подробност. Хебър и Септември все още не са прибавили по 3 служебни точки срещу Кариана. Пазарджиклии трябва да направят това в последния кръг, когато на Спортист ще предстои тежко гостуване на замесения в битката за оцеляване Нефтохимик, а столичани са домакин на друг тим от дъното, който е застрашен от изпадане – Локо ГО.

Септември Сф трябва да вземе служебна победа в 29-ия кръг, когато шоколадите приемат Септември Симитли, а Хебър е гост на набиращия все по-голяма инерция тим от Бургас.

Като че ли най-сложна изглежда задачата именно на столичани, защото в предпоследния 33 кръг те почиват и няма да прибавят актив. Отделно от това – имат и директен мач със Спортист, макар и в София, в 32-ия кръг.

Възпитаниците на Николай Митов изглеждат с най-трудната програма, изхождайки от класата на съперниците. За шоколадите обаче още в понеделник предстои много коварен двубой – гостуване на борещия се за спасение Янтра Габрово. А в последните два кръг тимът, воден от Ивайло Василев, среща и другите два отбора, замесени в битката на дъното – Локо ГО и Нефтохимик. Прави впечатление, че и трите претендента за баража срещат горнооряховските железничарите, които все още не са си осигурили професионалния статут и за следващия сезон.

Така битката за плейофа обещава да е люта и гореща, а развръзката – неизвестна до самия край.

loading...