БГ национал беше избран за Откритие на сезона в Израел

0
ioan stoqnov
-

Българският национал Йоан Стоянов получи наградата за Откритие на сезона в израелската елитна дивизия Лигат Ал. На церемония, на която бяха връчени индивидуални награди, Стоянов изпревари четирима други футболисти в тази категория и заслужи приза.

Роденият в Израел българин е собственост на Апоел (Беер Шева), но игра като преотстъпен в Нес Циона. И въпреки че отборът му изпадна във втора лига, да получи признанието не беше никакъв проблем.

“Доста играчи бяха открити през изминалия сезон в израелския футбол, когато получиха шанс да се покажат във Висшата лига. Прекрасният халф, който принадлежи на Апоел Беер Шева, въпреки че изпадна този сезон с отбора на Нес Циона, беше едно от ярките попълнения на оранжевите и важен елемент в атаката с пет гола и четири асистенции. През последния сезон Стоянов стана неизменна част от националния отбор на България, когато получи пълното доверие на Младен Кърстаич. И като се има предвид, че е само на 21 години, явно небето е границата за него”, пише в анализа си в сайтът one.co.il.

Според друг спортен портал – sport5.co.il, шансовете на Стоянов да се върне в Апоел (Беер Шева) са 50 на 50. От една страна е важна волята на собственичката на клуба Алона Баркат, която има известни проблеми. Тя веднъж вече се оттегли от клуба, но след това се върна. Ако Баркат реши да инвестира много пари в отбор, който да се бори за шампионската титла на всяка цена, то е много вероятно за Стоянов да има още един сезон на преотстъпване, но вече на друго ниво.

loading...
#
предишна статияРезултати от днешните мачове във Втора лига
Следваща статияРезултати от Трета лига-Югозапад