Без експлозии и взривове при разрушаването на „Армията“

0
stadion balgarska armiq
Снимка: cska.bg

При разрушаваното ма „Армията“ и по-специално на Сектор А няма да бъдат използвани експлозиви. За разлика от стадиона на Левски, „Георги Аспарухов“, при който козирката над централната трибуна беше взривена през февруари 2013-а, в дома на ЦСКА-София ще се действа с „кадифена ръкавица“ с цел да се съхранят екосистемите в Борисовата градина.

„Не се предвиждат никакви експлозии и взривни дейности. Нашата фирма е специализирана при механичното разрушавано на сгради. Основната цел е безопасното събаряне – както за личния състав, така и за околната среда и сгради“ разказа Николай Николов от Ростер ООД пред „Мач Телеграф“.

„Предвидили сме използването на системи за разпръскване на вода за намаляване на запрашеността, хидравлични ножици за бетонни пулверайзери, които не предизвикват шум, както хидравлични чукове. Ще докараме и две оросителни машини, които да намалят праха при разрушителните дейности“, добави координаторът по безопасност на проекта.

В досегашната си 34-годишна история от „Ростор“ ООД не са разрушавали други спортни съоръжения, но за сметка на това са работили върху доста по-високи и по-големи обекти със сериозна вертикална етажност.