Бейл: Тръпката да играя за Уелс е по-голяма

0

Звездата на Уелс Гарет Бейл призна, че изпитва по-голяма тръпка, когато играе за националния си отбор, отколкото за клубния си Реал Мадрид. Бързоногото крило попадна в състава на “драконите” за решаващите квалификации за Евро 2020 с Унгария и Азербайджан, въпреки че е измъчван от контузии и не е играл за Кралския клуб от 5 октомври. Въпреки проблемите Бейл тренира пълноценно със съотборниците си в последните дни и ще бъде на разположение на селекционера Райън Гигс за двата мача.

“Определено изпитвам по-голяма тръпка да играя за Уелс. С повечето от по-възрастните момчета сме заедно от юношеския отбор до 17 години. Чувството е сякаш играеш със своите приятели в парка в неделя. В Уелс говоря собствения си език и се чувствам по-комфортно. Но това не променя действията ми на терена. Винаги давам 100 процента от себе си на терена, независимо къде се намирам”, коментира 30-годишният футболист.

Другата добра новина за Гигс е, че той ще може да разчита на още една от големите звезди на Уелс – Арън Рамзи. Халфът на Ювентус за последно е играл за страната си преди 12 месеца и не е участвал в нито една квалификация за Евро 2020, но е готов да помогне в решителните битки.

Уелс гостува на Азербайджан в събота и приема Унгария във вторник, като се нуждае от две победи, за да има шансове да се класира за Евро 2020.