Берое знае как да държи аванс

0
beroe otbor
Снимка: facebook.com/pfcberoeok
-
-

Берое се измъкна от много тежко положение в мача с Левски. Заралии поведоха, но допуснаха изравняване от „сините“. Въпреки че след това столичани заиграха по-добре, доминираха и създадоха положения, в крайна сметка Берое вкара второ положение и успя да го удържи.

Всъщност, заралии са един от отборите в Първа лига, които най-добре успяват да удържат аванса си и да излязат победители. Беройци повеждат седем пъти в резултата, като шест пъти стигат до победата и само веднъж не си тръгват с триточковия пакет. Интересно е, че това става срещу последния в класирането – Етър, като Берое имаше аванс от 1:0, но крайният резултат бе 2:2.

В Първа лига има само още три отбора, които са допускали по едно равенство, след като повеждат в резултата. Локо Пловдив дръпва в 10 случая, след което девет пъти финишира с трите точки и веднъж с реми. ЦСКА-София пък има аванс в девет случая като само веднъж съперникът стига до реми. Арда води в резултата осем пъти и в седем случая е краен победител. Дори Лудогорец е с по-лоши показатели от Берое, допускайки два пъти изравняване накрая.

Три са отборите, при които авансът в резултата не означава нищо. Пирин и Ботев Враца губят в три от шестте двубоя, в които имат аванс. Етър води в пет случая, но бие само два пъти, два пъти губи и веднъж прави равен./ „Мач Телеграф“

loading...