Берое подписа с роден във Франция конгоанец

0

Берое (Стара Загора) се сдоби с още едно попълнение, което би трябвало да вдигне класата на отбора. Това е дефанзивният полузащитник Геюс Макута, който идва от втория отбор на Спортинг (Брага).

22-годишният халф е роден във френския град Бомон, но е от конгоански произход и е викан в националния отбор на тази африканска страна. Висок 180 см и играещ с лбяв крак, Макута е продукт на една от най-силните школи в Северна Франция- тази на Льо Авър. След това преминава през Кретей, ирландския Лонгфорд Таун, стига до играещия по това време във втора лига Арис (Солун), за да се премести в Португалия. Първият му клуб там е Спортинг (Ковиля), а от януари 2019-а година досега играеше в Брага Б.

Вторият тим на Брага заема 2-о място в Трета лига на Португалия и се бори за промоция във второто ниво. Това е вторият футболист, който старозагорци ще привлекат от трета португалска дивизия. Това е френският нападател от Визела Алиун Фал, който идва от лидера Визела и е вкарал 7 гола в 16 мача. Футболистът е с произход от Сенегал, но както и Макута има френски паспорт.