Берое нямал финансови проблеми

0
beroe
-

Собственикът на Берое Ернан Банато заяви пред dsport, че клубът няма финансови проблеми, а той се опитва да решава най-непосредствените задачи, които стоят пред него.

„Клубът няма финансови проблеми, просто хората си мислят, че когато дойде нов собственик, той пристига с чанта пълна с пари, за да плати всичко, което попадне на бюрото му… и за съжаление на тях ние не работим така“, коментира Банато.

“Разбира се, както казах в първия ден, клубът е над всичко, цялата работа, която вършим, е за доброто на клуба, искаме да видим Берое в добри позиции“, добави той.

„Искаме да покажем на нашите млади играчи, както и правим, че ще разчитаме на тях и те са бъдещето на клуба. Искаме да бъдем част от лигата, да се конкурираме с останалите, да се състезаваме, а не просто да участваме… за това има много работа по пътя, много работа, която е свършена и много работа, която все още трябва да се направи. Да не говорим, че сме само от 3 месеца в клуба, въпреки че изглежда, че сме от 3 години…“

„Много е трудно за някой извън страната да управлява банковите си сметки в България и да депозира пари, аз го правя по начина, по който мога и сега решавам най-непосредствените проблеми на клуба въпроси, свързани с дългове“, продължи Банато.

„Разбира се, че не, Берое няма никакви финансови проблеми. Имаме някои проблеми с мобилността на нашите финанси, които се надявам да разрешим възможно най-скоро, но всички искат да превърнат това в голям проблем. Човек трябва да знае какво и как да реши незабавно. Ние решаваме най-непосредствените проблеми на клуба от финансово естество. Клубът имаше предишни дългове и също така престана да получава пари, което бе взето предвид, че ще продължи да генерира. Това без съмнение, прекъсва финансовия поток, но не и икономическия. Това са две тотални различни неща”, каза още Банато.