Бербатов за предстоящите избори за президент на БФС: Нямам притеснение да премеря сили, с който и да е

0
chernomoretz marek (57)

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Беработов заяви, че няма притеснение да премери сили, с който и да е на предстоящите избори.

„Винаги съм оптимист. Винаги се надявам на най-доброто, но се готвя също и за най-лошото. Правя каквото зависи от мен, което е правилно и професионално“, каза в Русе кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Беработов по повод на предстоящия конгрес на БФС.  В крайдунавския град той и Мартин Петров се срещнаха с представители на футболни клубове от региона.

„Дори на моменти на хората да им е досадно, че за трети път ги събираме и им говорим за неща, които и преди са чували, то трябва да бъде направено. Надявам се и другите кандидат-президенти да направят подобно нещо, а не да си изберат два-три региона и да кажат, че и те са направили същото“, коментира Бербатов.

По думите му, ако единственият критерий е постоянство за изборите за президент, „ние сме хората, които трябва да бъдат избрани, защото показваме постоянство вече три години, показваме нужното уважение и това трябва да е сигнал как всъщност искаме да работим след това“.

Бербатов коментира, че очаква конгресът да се състои на 15-и март, както е насрочен.

„Ние затова се подготвяме и в момента обикаляме. Клубовете не трябва да се поддават на фалшиви слухове или ако някой започне да ги агитира от БФС, да подписват някакви декларации на хвърчащи листи и да се казва, че искат да се отлага конгресът. Това го няма в устава под никаква форма. Ти може да поискаш събиране на конгрес, но не и отлагане. В същото време това показва страхът, който е обзел хората от БФС, защото те знаят какво идва и какво ги очаква и искат да отложат неизбежното във времето“, заяви Бербатов.

По повод на останалите кандидати за президент на БФС той каза, че всеки сам си преценява докъде му стигат силите.

„Имената, които чувате, чувам и аз. В същия момент ме интересува аз и моят екип какво правим, моята кампания и програма. Нямам притеснение да премеря сили, с който и да е, както едно време мерих сили на терена, но стига надпреварата да бъдат честна, откровена и отворена пред всички“, добави Бербатов.