Белия: Силните мачове за ЦСКА предстоят! Най-важно е да направим точна селекция (ВИДЕО)

0
Снимка: ЦСКА 1948
-
-

Треньорът на ЦСКА 1948 Николай Киров направи равносметка на представянето на отбора през есента. Той не спести похвалите към младите, но подчерта, че им липсва самочувствие с топка в краката. Специалистът подчерта, че тимът се нуждае от нови попълнения най-вече в атака и в крайната защита.

„Забеляза се тенденция, че играем по-добре у дома. Доста малко точки сме спечелили извън София. Отдавам го най-вече на самочувствието на състезателите. В тези аспекти има какво да се желае. Да променим тази негативна тенденция и напролет да печелим повече точки на чужд терен.

Най-важно е да направим правилната и точна селекция. Оттам да се работи върху чисто физическото състояние, за да достигнем до максимума на възможностите на състезателите. Разбира се, има какво още да се желае и във взаимовръзките между отделните състезатели и звена в отбора.

Планирани са два лагера. В първия ще наблегнем на подобряване кондиционното състояние на отбора, а във втория целта ни е да изиграем нужния брой контролни срещи.

Нямахме проблем с адаптацията. По-важното беше футболистите да свикнат с нашите изисквания, което в последния месец започна да се получава на определено ниво. Най-важно е играчите да изпълняват изискванията на треньорския щаб, за да може да подобрят и своето представяне.

Да се надяваме, че силните мачове предстоят. През есента имаше добри мачове, но и такива, след които негативните поуки бяха повече. Важното е, че съумяхме да опознаем на 100% качествата на играчите и те се запознаха с нашите изисквания.

Постоянството е проблем при младите. В двете крайности са. Колкото по-бързо го преодолеят, толкова по-добре за тях. Разбира се, имат чисто футболни качества, но трябва да работят доста върху самочувствието и увереността при играта с топка.

Анализите показват, че имаме доста резерви в атакуващ план. Малко от головете са отбелязани от офанзивните играчи. Там трябва да работим в селекционен план. Не са добре нещата и в крайната ни защита, защото допуснахме голям брой голове. Но зимата не е най-добрия период да се правят мащабни селекции. Затова е много важно да намерим точните хора на точните позиции, които мислим, че могат да подсилят състава”, каза Киров.

loading...