Белчев: Можем да изненадаме Левски!

0
stamen belchev 2

Старши треньорът на Арда Стамен Белчев заяви, че тимът му може да си тръгне с актив от визитата на Левски в събота от 20:00 часа.

„Очаква ни тежък и труден мач срещу един от лидерите в групата. Левски е добре подготвен физически, агресивен е. Има треньор, който е доказан професионалист и си разбира от работата. Трябва да бъдем дисциплинирани и компактни и ако успеем да владеем трайно топката, мисля, че може да извлечем добър резултат за нас. Силата на сините е в колективните им действия. Може да изненадаме и ние Левски, както го направи Берое“, каза наставникът пред Диема спорт и БНР.

„Мога да поставя добра оценка на представянето на Арда на половината на редовния сезон. Въпреки че аз не обичам да давам такива оценки. Не гледам и статистиката. Има неща, от които съм доволен, има и такива, от които не съм. Имаше добри мачове, които изиграхме. Такъв бе двубоят със Славия. Имаше и слаби като този с Дунав, който беше под очакванията ни като игра. Важно е да има постоянство в играта. Все още лъкатушим и не можем да налучкаме точния тон, в който трябва да бъдат повечето двубои“, каза още Белчев.

„Когато правиш селекцията в хода на първенството, е трудно. Ние не правим изключение. И като сработеност, и като физическа подготовка изоставаме. На някои им трябва повече време за адаптация, но съм сигурен, че на 90 процента взехме играчи, които ще ни помогнат. Очаквам след Нова година да показваме по-добри игри“, добави бившият треньор на ЦСКА-София. За сравнението с Лудогорец той каза: „Не искаме да се сравняваме с никой. Имаме си наши виждания за развитието на проекта „Арда“. Всичко е възможно. Нека обаче не афишираме високи цели, а да вървим крачка по крачка. Времето ще покаже дали се движим в правилната посока“.

Двама пропускат визитата на Левски – Илиас Хасани е наказан, Спас Делев е контузен.