Белчев каза най-важното за победа над БАТЕ и отсече: Срещу Черно море бяхме ощетени!

0

Старши треньорът на ЦСКА-София – Стамен Белчев – говори преди двубоя с БАТЕ Борисов във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

„За БАТЕ най-важното е, че е един организиран клуб, добре играещ отбор, който във всеки момент знае какво преследва. Най-важното, за да можем да продължим напред, е дисциплината и колектива, които трябва да покажем в хода на целия мач. Първенството там не бе прекъсвано и при тях премина 23-ти кръг. Това дава известно предимство на БАТЕ. Освен това този отбор от доста време играе заедно, има добър синхрон, но когато си ЦСКА и всичко се решава в един мач, нямаме извинение.

Отборът на БАТЕ не зависи от един или двама играчи. Ако се заблудим, че ако тези футболисти липсват, това ще направи мача лесен за нас, ще е жалко за нас, при положение че този отбор в последните 10 години играе редовно в групите. Това няма как да се случи за мен. Те имат и слаби места, които сме разузнали. Няма от какво да се притесняваме.

Ако имаше публика, щеше да е страхотно за нас.

Надяваме се ние да сме отборът, който ще наруши традицията, според която българските тимове отпадат от БАТЕ.

Едно от най-силните им качества са статичните положения, но ние добре сме ги разузнали в тази посока. Надявам се играчите да могат да изпълнят инструкциите в тази посока и да не получим гол от статично положение.

Освен Занев и Ахмедов, които са в изолация, състоянието на Иван Турицов не ни позволява да го ползваме. Той няма да е в групата. За Тиаго ще преценим в последния момент. Утре ще направим тест. В един мач всичко се случва, но аз мисля, че шансовете са 50 на 50.

Не се оплакваме от късмета, но зад това, че решаваме мачовете в последните минути стои много работа. Ние искаме по-рано да решаваме своите мачове.

Наистина в мача с Черно море бяхме ощетени. Не искам да говоря за съдиите, но сами видяхте. Това обаче не може да бъде мотивация за играчите. Достатъчна мотивация е това, че си футболист на ЦСКА.

Ако се стигне до дузпи, ще видите кои ще изпълнят. Вече имаме идея за това в главите си, но да не избързваме“, заяви Белчев на своята пресконференция.

loading...